Onze huid en hoe we daar mee omgaan

 

De huid is het grootste orgaan dat we hebben en daarom dienen wij daar zorgvuldig mee om te gaan. Het gebruik van de juiste producten én deze op de juiste manier gebruiken is daarbij heel belangrijk. Dagelijks verliezen wij veel vocht via de huid, dus naast de juiste producten is een mooi voedend eetpatroon en water van groot belang voor een gezonde en fijne huid. Elke dag je haar wassen is niet goed voor je hoofdhuid! Maar waarom niet? Door elke dag je haar te wassen, haal je de beschermlaag weg en wordt de huid-microbioom aangetast. Daarnaast dient onze hoofdhuid verzorgd te worden met een pH-waarde die past. 

 

Veel mensen weten niet waar klachten van hun hoofdhuid vandaan komen. Ik, als ervaren kapper, herken een onrustige hoofdhuid direct en kan mijn klanten van passende adviezen rondom bijvoorbeeld het wasritueel voorzien. Het gebruik van andere basisproducten en het vermijden van ‘grote marketing shampoo’s', zijn al een geweldige start. Deze shampoo’s bevatten veelal sterke reinigers, alcohol, siliconen en sulfaten (ook wel bekend als SLS en SLES). 

 

Ik adviseer vaak om gebruik te maken van 100% natuurlijke en/of eco producten. Deze worden misschien vaak gezien als prijzig, maar een geconcentreerd product met fijne kruiden en ingrediënten is de aanschaf meer dan waard. Daarnaast zijn deze producten duurzaam en heb je weer een gezonde en rustige hoofdhuid!